На головну
Зворотній зв'язок
Карта сайту
RSS-експорт
  прапор Сьогодні: 09 Серпня, 2011 р. 07:32:39 Додати в вибране | Зробити стартовою krest  
header

Випадкове фото

9

Дружні ресурси

Новини

Інформація про ВП ЮУ АЕС

18.07.2011 10:17
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

На Южно-Українській АЕС розпочато обстеження корпусу реактора енергоблоку №2 зсередини

Під час планово-попереджувального ремонту на другому енергоблоці Южно-Української АЕС, який стартував 23 червня, буде проведено низку заходів щодо ресурсного обстеження обладнання. Дані про надійність систем і механізмів потрібні для обґрунтування продовження експлуатації блоку в надпроектний термін.

    Головна робота - контроль корпусу реактора. Це єдиний з вузлів енергоблоку, що не підлягає заміні. Якість його металу - головна умова продовження життя блоку. Товщина стінок реактора - 20 сантиметрів. Матеріал - спеціальна сталь. Для обстеження корпусу зсередини використовують спеціальну ультразвукову установку - центральний мачтовий маніпулятор, який доставили з Рівненської АЕС. За його допомогою буде виконано контроль металу не лише поверхневий, але й по усій товщині. Процедура обстеження розпочалася 11 липня і триватиме 18 діб.   

Робота з дистанційною системою контролю реактора зсередини складна і відповідальна, її виконуватимуть власники устаткування - ліцензовані фахівці Рівненської АЕС. Контроль корпусу  реактора зовні фахівці ЮУ АЕС виконають самостійно. На станції є необхідне для цього устаткування.

Для ЮУ АЕС контроль корпусу реактора зсередини - робота не нова. У 2009 році таке обстеження було виконано на 1-му енергоблоці. Тоді южноукраїнці також зверталися по допомогу до рівненських колег.

  Інформація про ВП ЮУ АЕС

ЮУ АЕС – основа Южно-Українського енергетичного комплексу, розташованого на півдні України в Миколаївській області. Він забезпечує потреби в електричній енергії регіону з більш як п’ятимільйонним населенням. До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегати сумарною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, у стадії будівництва друга черга – гідроагрегат №3).

У 1996 році як відокремлений підрозділ підприємство увійшло до складу ДП НАЕК «Енергоатом». За роки існування ВП ЮУ АЕС вироблено понад 440 млрд. кВт·год. електричної енергії.

 


Нормативні акти

26.07.2011
Про присвоєння поштової адреси об’єктам, розташованим на господарчому дворі ТОВ «Гарант» по вул. Парковій, 2

26.07.2011
Про присвоєння поштової адреси об’єктам, розташованим на господарчому дворі ТОВ «Гарант» по вул. Парковій, 2

05.08.2011
Про розгляд клопотання комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» щодо виключення з числа службових жилих приміщень квартири №11 в будинку №15 по вулиці Дружби народів

05.08.2011
Про переобрання голови постійної комісії з питань дотримання законності, правопорядку, роботи засобів масової інформації, депутатської діяльності та етики

21.07.2011
Про внесення змін до рішення Южноукраїнської міської ради від 25.02.2010 № 1245 «Про встановлення орендних ставок по оренді землі в межах міста Южноукраїнська”

21.07.2011
Про затвердження Положення про утворення, використання та облік коштів цільового фонду Южноукраїнської міської ради для вирішення питань розвитку інфраструктури міста Южноукраїнська та Порядку залучення коштів пайової участі замовників у розвиток інфраструктури міста Южноукраїнська

Нормативні акти

Інформація

GISMETEO: Погода по г.Южноукраинск