На головну
Зворотній зв'язок
Карта сайту
RSS-експорт
  прапор Сьогодні: 26 Серпня, 2011 р. 12:27:29 Додати в вибране | Зробити стартовою krest  
header

Випадкове фото

8

Дружні ресурси

Інформація щодо формування цін на продовольчі товари, лікарські засоби та вироби медичного призначення

   Продовольчі товари
Постанова Кабінету Міністрів України від 17.10.2007 №1222 «Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари». 

Затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари.
Визначено:
- механізм декларування суб’єктами господарювання зміни оптово-відпускних цін на:
 борошно пшеничне вищого, першого, другого сорту 
 борошно житнє обдирне
 яловичину, свинину, м'ясо птиці (тушка)
 ковбасні вироби варені, крім вищого сорту 
 молоко коров’яче питне з вмістом жиру до 2,5 %
 сир кисломолочний з вмістом жиру до 9 %
 сметану з вмістом жиру до 20 %
 масло вершкове з вмістом жиру до 72,5 %
 яйця курячі 
 цукор-пісок
 олію соняшникову 
- декларуванню підлягають зміни оптово-відпускних цін на вищевказані продовольчі товари, коли такі ціни збільшуються протягом місяця більш як на 1%;
- перелік документів, які подають суб’єкти господарювання, у разі зміни їх оптово-відпускних цін.

Постанова Кабінету Міністрів України від 17.04.2008 №373 «Про затвердження Порядку формування цін на продовольчі товари , щодо яких запроваджено державне регулювання»

Встановлення Порядку формування цін на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання.

Затверджено:

  • Порядок декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання.
Наказ Міністерства економіки України від 13.08.2008 №341 «Про затвердження форми декларації про оптову ціну на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання, та Інструкції про заповнення і застосування декларації про оптову ціну на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання».

Декларування оптових цін на продовольчі товари.

 Затверджено:

  • форму декларації про оптову ціну на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання;
  • Інструкцію про заповнення і застосування декларації про оптову ціну на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання.

Розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 28.05.2008 №253-р «Про встановлення граничних торговельних надбавок на окремі продовольчі товари».

Встановлення граничних торговельних надбавок до оптової ціни виробника (митної вартості).
Встановлено:
 - граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на:
 борошно
 хліб
 макаронні вироби
 крупи
 цукор
 м'ясо яловичини, свинини, птиці
 ковбасні вироби варені
 молоко
 сир
 сметану
 масло вершкове
 олію соняшникову
 яйця курячі
не вище 15% без урахування витрат на їх транспортування у міжміському сполученні

Розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 19.11.2007  №365-р «Про введення регулювання оптово-відпускних цін на продовольчі товари» із змінами, які були  внесені розпорядженням голови Миколаївської облдержадміністрації  від 21.10.2009 №396-р  «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 19.11.2007 №365-р».

Регулювання оптово-відпускних цін.
Встановлено:
 - регулювання оптово-відпускних цін на:
борошно пшеничне вищого, першого, другого сорту
борошно житнє обдирне
яловичину, свинину, м'ясо птиці (тушка)
ковбасні вироби варені, крім вищого сорту
молоко коров’яче питне з вмістом жиру до 2,5 %
сир кисломолочний з вмістом жиру до 9 %
сметану з вмістом жиру до 20 %
масло вершкове з вмістом жиру до 72,5 %
яйця курячі
цукор-пісок
олію соняшникову
шляхом декларування їх зміни ;
  - декларування змін оптово - відпускних цін проводиться відповідно до Порядку декларування змін, оптово-відпускних цін на продовольчі товари, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2007 №1222. 

Лист Міністерства економіки України від 13.08.2010  №3804 -25/416.

Роз’яснення щодо формування роздрібної ціни.
Роздрібна ціна одиниці продовольчого товару, щодо цін на який запроваджено державне регулювання, визначається суб’єктом господарювання, що здійснює реалізацію такого товару через роздрібну торговельну мережу, за формулою:
Цр = Цв + Нпз + Нтр + То + Тр, де
Цр - роздрібна ціна;
Цв - ціна виробника, встановлена виробником-резидентом, або митна вартість визначена імпортером продовольчого товару;
Нпз – постачальницько-збутова надбавка в межах граничного розміру;
Нтр – торговельна (роздрібна) надбавка в межах граничного розміру;
То – транспортні витрати в міжміському сполученні при продажу (реалізації) під час надходження від виробника (імпортера) на відповідний товарний ринок;
 Тр – транспортні витрати в міжміському сполученні для продажу (реалізації) через роздрібну торговельну мережу.

   Хліб та хлібобулочні вироби
Розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 27.05.2008 №239-р «Про встановлення граничних рівнів рентабельності виробництва хліба та торговельної надбавки на хліб масових сортів».

Встановлення граничного рівня рентабельності виробництва хліба та торговельної надбавки до ціни, за якою реалізується хліб масових сортів.

 Встановлено:

  • граничний рівень рентабельності виробництва хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода), без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів в розмірі 5 % рентабельності від економічно обґрунтованих витрат;
  • торговельну надбавку до ціни, за якою реалізується хліб масових сортів, не вище 10% оптово-відпускної ціни виробника незалежно від кількості посередників, які беруть участь у його поставці від виробника до кінцевого споживача.

 Продукція громадського харчування
Розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 29.04.2009 №155-р «Про встановлення граничних торговельних надбавок (націнок) на продукцію громадського харчування, що реалізується в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах».

Встановлення граничних торговельних надбавок (націнок) на продукцію громадського харчування, що реалізується в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

Встановлено:

  • граничні торговельні надбавки (націнки) на продукцію громадського харчування, що реалізується в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у таких розмірах:

- націнка на сировину та продукти для приготування продукції власного виробництва – 50 % до ціни придбання;

-  надбавка на закупівельні товари (готова до споживання продукція галузей харчової промисловості та сільського господарства, що використовується для подальшого перепродажу споживачам без видозмінення (порціювання, нарізання, додаткового оформлення) – 15 % до ціни придбання.
  Окремі види алкогольних напоїв
Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Запровадження мінімальних оптово-відпускних цін та мінімальних роздрібних цін.

Запроваджено:

  • мінімальні оптово-відпускні ціни на алкогольні напої – ціни, які визначаються за кодами виробів Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності за 1 літр 100-відсоткового спирту, обраховані виходячи з найнижчої оптової ціни на вітчизняну або контрактної вартості на імпортну продукцію та податків і зборів, які відповідно до чинного законодавства підлягають сплаті з одиниці продукції вітчизняними виробниками й імпортерами, та з урахуванням вартості тари;
  • мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої – ціни, які визначаються виходячи з мінімальних оптово-відпускних цін на цю продукцію та торговельної надбавки.
  • Надано:

Кабінету Міністрів України право встановлювати мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на алкогольні напої.

Постанова Кабінету Міністрів України від 30.10.2008 №957 «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва» з урахуванням останніх змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2009 №1428.

Встановлення мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва                        

Встановлено:

Код виробів згідно з УКТЗЕД

Опис товару

Мінімальна ціна за 1 літр 100-відсоткового спирту, гривень

Роздрібна ціна вина,

гривень

оптово-відпускна

роздрібна

220830 – 220890

Горілка та лікеро-горілчані вироби

 

68,05

 

89,80

 

220600, крім

2206003100

2206005100

2206008100

 

інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями

 

 

 

220820

 

Спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду:

 

 

 

коньяк три зірочки         

  95,35

131,60

 

коньяк чотири зірочки   

106,30

146,70

 

коньяк п’ять  зірочок     

120,80

166,70

 

Інші спиртові дистиляти та спиртні напої 

95,35

131,60

 

2204, 2205

Вина:

 

 

 

 

у скляній тарі місткістю 0,7л     

 

 

12,0

 

в іншій тарі місткістю 1л            

 

 

12,0

  • Мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни під час реалізації (продажу) горілки та лікеро-горілчаних виробів, коняку три зірочки, коньяку чотири зірочки, коньяку п’ять зірочок та інших спиртових дистилятів та спиртних напоїв, одержаних шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду, різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначаються як добуток відповідних затверджених мінімальних цін, міцності за об’ємом  (у відсотках) та місткості тари (у літрах), поділений на 100%.
  • Мінімальна роздрібна ціна на вина у тарі різної місткості визначається як добуток    затвердженої мінімальної ціни та місткості тари, поділений на 0,7.
  • Мінімальна оптово-відпускна ціна на інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями різного вмісту спирту в тарі різної місткості визначається як добуток затвердженої мінімальної оптово-відпускної ціни, міцності за об’ємом   (у відсотках) та місткості тари (у літрах), поділений на 100%, а роздрібна ціна на зазначені напої – як добуток затвердженої мінімальної роздрібної ціни, міцності за об’ємом (у відсотках) та місткості тари (у літрах), поділений на 100% та на 0,7.
  Тютюнові вироби
Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Запровадження максимальних роздрібних цін.
Запроваджено:
 - максимальну роздрібну ціну.
Встановлена виробником або імпортером максимальна роздрібна ціна на тютюнові вироби наноситься на пачку, коробку тютюнових виробів разом з датою їх виготовлення.
Максимальна роздрібна ціна за пачку, коробку або сувенірну коробку наноситься визначеним виробником способом у визначеному виробником місці і складається з її цифрового виразу та скороченого найменування грошової одиниці України.
 
Наказ Міністерства економіки України та з питань Європейської інтеграції України №218 від 24.07.2002 «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі тютюновими виробами» з урахуванням змін та доповнень.

Продаж тютюнових виробів за максимальними роздрібними цінами.
Встановлено:
 - З 1 липня 2006 року в продажу можуть знаходитися тільки тютюнові вироби, на пачках, коробках та сувенірних коробках яких зазначено максимальну роздрібну ціну та дату їх виготовлення. 
Встановлена виробником або імпортером максимальна роздрібна ціна на тютюнові вироби повинна бути зазначена на пачці, коробці або сувенірній коробці тютюнових виробів разом з датою їх виготовлення.
Максимальна роздрібна ціна за пачку, коробку або сувенірну коробку тютюнових виробів складається з її цифрового виразу та скороченого найменування грошової одиниці України.
  За наявності в місці торгівлі тютюнових виробів однієї власної назви, на пачках, коробках та сувенірних коробках яких зазначені різні максимальні роздрібні ціни, продаж таких тютюнових виробів здійснюється за цінами, не вищими, ніж ті, що вказані на відповідних пачках, коробках та сувенірних коробках.


Лікарські засоби і вироби медичного призначення
Постанова Кабінету  Міністрів України від 17.10.2008 №955  «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення» з урахуванням змін. Встановлення граничних постачальницько-збутових надбавок до оптово-відпускних цін та граничних торговельних (роздрібних) надбавок до закупівельної ціни.
Встановлено:
 - на лікарські засоби і вироби медичного призначення, включені до Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів), граничні постачальницько-збутові надбавки не вище ніж 12 % оптово-відпускної ціни та граничні торговельні (роздрібні) надбавки не вище ніж 25 % закупівельної ціни;
 - на лікарські засоби і вироби медичного призначення (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів), що придбаваються повністю або частково за бюджетні кошти, граничні постачальницько-збутові надбавки не вище ніж 10 % оптово-відпускної ціни та граничні торговельні (роздрібні) надбавки не вище ніж 10 % закупівельної ціни.
Лікарські засоби та вироби медичного призначення вітчизняного виробництва, оптово-відпускна ціна яких нижча ніж 12 гривень за 1 упаковку, не підлягають державному регулюванню, крім тих, що придбаваються за бюджетні кошти.

Постанова Кабінету  Міністрів України від 25.03.2009 №333  «Деякі питання державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення»  Затвердження Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення та Порядку формування цін.
Затверджено:
• Національний перелік основних лікарських засобів і виробів медичного призначення;
• Порядок формування цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, щодо яких запроваджено державне регулювання.

Застосування економічних та фінансових (штрафних) санкцій за порушення державної дисципліни цін: 

Відповідно до ст.14  Закону України «Про ціни та ціноутворення» вся необґрунтовано одержана підприємством, організацією сума виручки в результаті порушення державної дисципліни цін підлягає вилученню в доход відповідного бюджету залежно від підпорядкованості підприємства, організації. Крім того, в позабюджетні фонди місцевих Рад  стягується штраф у двократному розмірі необґрунтовано одержаної суми виручки.

Особи, винні в порушенні порядку встановлення та застосування цін і тарифів, притягуються до адміністративної або кримінальної відповідальності.

 Відповідно до ст.17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»:

-  у разі оптової або роздрібної торгівлі коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни на такі напої до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 100 % вартості отриманої партії товару, розрахованої виходячи з мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, але не менше 1000 гривень;

-  у разі роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими  максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких тютюнових виробів до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляду штрафу  у розмірі 100 % вартості наявних у суб’єкта господарювання тютюнових виробів,  але не менше 1000 гривень.

 Відповідно до ст. 165-2 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» порушення порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів, а також знижок, націнок, доплат до них –  тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне із правопорушень цієї статті, - тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів громадян.  

Нормативні акти

10.08.2011
Про закріплення додаткових територій міста Южноукраїнська

10.08.2011
Про затвердження норм утворення (вивезення) твердих побутових відходів для об’єктів невиробничої сфери міста Южноукраїнська

23.08.2011
Про встановлення розміру плати за навчання в комунальному закладі „ Дитяча школа мистецтв” на 2011 – 2012 навчальний рік

22.08.2011
Про затвердження мережі та контингенту дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів м.Южноукраїнська на 2011-2012 навчальний рік

10.08.2011
Про затвердження норм утворення (вивезення) твердих побутових відходів для об’єктів невиробничої сфери міста Южноукраїнська

10.08.2011
Про затвердження Положення про участь суб’єктів підприємницької діяльності, підприємств, організацій та установ, незалежно від форм власності, в утриманні будинків і споруд та прибудинкових територій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Южноукраїнська та Методики розрахунку участі суб’єктів підприємницької діяльності, підприємств, організацій та установ, незалежно від

Нормативні акти

Інформація

GISMETEO: Погода по г.Южноукраинск