На головну
Зворотній зв'язок
Карта сайту
RSS-експорт
  прапор Сьогодні: 08 Серпня, 2011 р. 02:30:54 Додати в вибране | Зробити стартовою krest  
header

Випадкове фото

фото 91

Дружні ресурси

Новини

Відбулась одинадцята сесія Южноукраїнської міської ради

15.07.2011 15:58
Відділ забезпечення депутатської діяльності, звязків з громадськістю та ЗМІ

 14 липня відбулася одинадцята сесія Южноукраїнської міської ради шостого скликання, проведена міським головоюАндрієм Стуліним.

На порядок денний засідання виносилось 29 питань. Три з них було зняті на доопрацювання і не розглядались. По 22  було прийнято відповідні рішення.  4 питання не набрали підтримки достатньої кількості депутатських голосів і тому рішення по ним не були прийняті.

Найбільші суперечки у депутатському корпусі виникли під час розгляду питання щодо втрати чинності деяких рішень Южноукраїнської міської ради. Ці рішення стосуються порядку створення редакційної колегії газети «Контакт» Южноукраїнської міськради. Згідно із ними, склад редакційної колегії затверджується сесією міської ради.

Доповідач, головний редактор «Контакту» Тетяна Локацька, звернула увагу депутатів на те, що, згідно із чинною законодавчою базою України, органи місцевого самоврядування  не мають права втручатись в діяльність створеного ним ЗМІ і створювати органи, які можуть тим, або іншим чином впливати на його редакційну політику. В супереч із цим, діючими донині рішеннями, Южноукраїнська міська рада фактично закріплює за собою виключне право затверджувати склад редакційної колегії - органу, що  безпосередньо впливає на формування редакційної політики та діяльність редакції газети «Контакт» в цілому.

Після бурхливого обговорення, питання, стосовно втрати чинності відповідних рішень міської ради було винесене на голосування. Але рішення по ньому так і не було прийняте. Прагнення газетярів вільно створювати власний дорадчий орган (саме таке визначення має в Законі України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні редакційна колегія) погодились підтримати не всі депутати.  «За» - проголосувало лише 13 з присутніх на пленарному засіданні сесії депутатів (представники ВО «Батьківщина»), та міський голова А.Стулін. Інші були або «проти», або утримались, або взагалі не прийняли участь у голосуванні.

Не прийнято було також рішення стосовно внесення доповнень до рішення Южноукраїнської міської ради від 28.04.2011 «Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади м.Южноукраїнська, які підлягають приватизації (відчуженню) та не підлягають приватизації (відчуженню) в 2011-2012 роках». Депутати погодились із думкою міського голови А.Стуліна, що треба спочатку більш детально вивчити питання, зробити експертну оцінку об’єктів, із тим, щоб визначити доцільність відчуження об’єктів комунальної власності, які увійшли до зазначеного переліку.

 На сесії було скасовано прийняті раніше міською радою рішення, згідно із якими звільнялись від плати за оренду майна комунальної власності міські організації окремих політичних партій

Проголосували депутати за перейменування міжшкільного навчально-виробничого комбінату м.Южноукраїнськ та затвердження його статуту. Відтепер цей комунальний заклад іменуватиметься  «Южноукраїнській  міжшкільний навчально-виробничий комбінат Южноукрїнської міської ради Миколаївської області»На цій сесії було затверджено нове Положення про відділ державної реєстрації та дозвільних процедур виконкому Южноукраїнської міської ради.

 Було прийнято низку рішень, які сприятимуть врегулюванню орендних відносин. Зокрема затверджено форму Типового договору оренди майна комунальної власності територіальної громади міста,  Методику розрахунку і порядку використання плати за оренду майна комунальної власності, Положення про надання в оренду майна комунальної власності.

Депутати підтримали внесення змін до прийнятого раніше рішення міської ради щодо надання згоди на прийом у комунальну власність територіальної громади міста об’єктів соціальної інфраструктури ВП  ЮУАЕС. Згідно із цим комунальна власність міста збільшиться ще на один об’єкт – гуртожиток №10 по вул.Молодіжній.

Після розгляду всіх питань порядку денного сесії, депутати ознайомились із зверненням фракції Партії регіонів, і заявою  депутата міської ради М.Сімченко від ВО «Батьківщина», де йшлося про дотримання депутатами Южноукраїнської міської ради норм депутатської етики, а також заявою депутата міської ради від Комуністичної партії  Ю.Телятника, стосовно позиції його політичної сили відносно формування тарифів на житлово-комунальні послуги в місті.

 

 


Нормативні акти

26.07.2011
Про присвоєння поштової адреси об’єктам, розташованим на господарчому дворі ТОВ «Гарант» по вул. Парковій, 2

26.07.2011
Про присвоєння поштової адреси об’єктам, розташованим на господарчому дворі ТОВ «Гарант» по вул. Парковій, 2

05.08.2011
Про розгляд клопотання комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» щодо виключення з числа службових жилих приміщень квартири №11 в будинку №15 по вулиці Дружби народів

05.08.2011
Про переобрання голови постійної комісії з питань дотримання законності, правопорядку, роботи засобів масової інформації, депутатської діяльності та етики

21.07.2011
Про внесення змін до рішення Южноукраїнської міської ради від 25.02.2010 № 1245 «Про встановлення орендних ставок по оренді землі в межах міста Южноукраїнська”

21.07.2011
Про затвердження Положення про утворення, використання та облік коштів цільового фонду Южноукраїнської міської ради для вирішення питань розвитку інфраструктури міста Южноукраїнська та Порядку залучення коштів пайової участі замовників у розвиток інфраструктури міста Южноукраїнська

Нормативні акти

Інформація

GISMETEO: Погода по г.Южноукраинск